Vergeving

Bevrijd jezelf

Waarom is vergeving nodig?

Relaties zijn bedoeld om elkaar in liefde verder te helpen. Relaties werken dan als een springplank, want ze geven kracht en bemoedigen je en helpen je bij het leven van je levensmissie.

Om een niet liefdevolle relatie in een liefdevolle relatie te transformeren is vergeving essentieel. Vergeven is in wezen een innerlijke schoonmaak. Het is een daad van liefde voor jezelf, waarbij je de ander niet nodig hebt. Je bevrijdt jezelf van ballast uit het verleden die je niet langer met je mee wilt slepen. Niet vergeven kan jou letterlijk ziek maken, het kost enorm veel energie die je liever gebruikt om te leven.Vergeven gaat over jou en niet over de ander. Zolang je met de ander bezig blijft, je afvraagt waarom hij het gedaan heeft, zolang je wacht tot de ander met excuses komt of spijt betuigt, dan ben je niet aan het vergeven. Je herhaalt dan je verhaal van je eigen gelijk. Je recyclet je haat, wraak, slachtofferschap en verwijten. Op een goede dag zie je in dat jou dit niets brengt. Dan ben je klaar om te gaan vergeven. De eerste stap is de bereidheid om te vergeven. Je aandacht is dan niet meer naar buiten, maar naar binnen gericht.

Hoe werkt vergeving?

Ik help je via een eenvoudige methode, tijdens één sessie, om stap voor stap door het proces van vergeving heen te gaan. Onder begeleiding werkt dit direct helend en bevrijdend.

En zelfvergeving?

Dit werkt via dezelfde eenvoudige methode. Wat geeft vergeving jou? Het bevrijdt jou, geeft je weer innerlijke ruimte en vrede. Je verhaal is opgelost. Je maakt daarmee je verleden schoon, zodat je in het heden weer vrij bent om te ademen. Het geeft alle ruimte om je levensmissie te leven. Je kostbare levensenergie lekt niet weg naar pijn, verdriet, teleurstelling, boosheid, schuldgevoelens of schaamte maar wordt nu gebruikt om volledig je potentie te leven. Het is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Aanmelden voor vergeving
Stuur een bericht.