Dwalen is geen succes behalen

Volgens plan

Vandaag heb ik weer gesport onder begeleiding van een Personal Trainer
Ik krijg daar niet de kans om te dwalen, nee ik word daar volgens plan steeds ietsje verder uitgedaagd, zodat ik sterker en fitter word.

Inmiddels weet ik dat als ik wel de voorkant van mijn lichaam train en niet de achterkant dat ik blessures krijg of mijn lichaam remt mijn kracht. Dit komt omdat een lichaam een eigen intelligentie heeft en altijd op zoek is naar balans.

Ik zou denken wanneer ik wel de voorkant en niet de achterkant train, dat ik dan omval of dat ik raar ga lopen. Maar nee, het lichaam is slimmer dan dat en remt mij af of legt als ik te ver ga, mijn activiteiten door middel van een blessure stil. Het lichaam doet dus niet zomaar wat, nee, het weet precies wat het doet.

Een zaadje van een appelboom groeit uit tot een appel. Het wordt geen peer Het doet waar hij voor gemaakt is, volgens plan.

Uniek

Dit Goddelijke principe werkt zo ook bij ons. Jij hebt een unieke bestemming en als jij hiermee jouw unieke plek inneemt en jij volgt deze lijn nauwgezet met een duidelijk plan dan zal jij succes hebben.

Toch zijn er helaas nog veel ondernemers die dwalen. Ze staan niet stil bij hun authentieke kracht. Ze hebben geen duidelijk plan en doen van alles en voor iedereen. Als iets korte tijd niet werkt veranderen ze weer, volgen weer een nieuwe opleiding, kopen een nieuwe methodiek, veranderen weer hun logo en website. Sommigen proberen het succes van anderen te kopiëren. Zo dwalen mensen jaren rond.

Mensen die niet willen onderzoeken waarin zijzelf uniek zijn zullen hun eigen ideale manier van werken niet ontdekken, zullen niet onder hun eigen voorwaarde kunnen werken en zullen ook op de lange termijn geen succes en voldoening hebben. Vaak gaan ze weer terug in loondienst.

Dwalen is de grote kei tussen jou en je succes. Dit omdat er geen strakke focus is en als er geen focus is dan sta je open voor van alles. Je staat open voor allerlei verleidingen en voor negatieve gedachten. Je ontmoet negatieve mensen. Wanneer je een paar maanden deze gedragingen hebt dan worden het automatisch destructieve gewoontes. Gewoontes creëren voor een groot deel je toekomst.

Het stuur zelf in handen

Gisteren sprak ik hierover met mijn 19-jarige zoon. Hij zei: “Of jij hebt zelf het stuur in handen en je navigeert naar een duidelijke bestemming of je dobbert rond zonder doel en je laat de golven bepalen welke kant je op gaat.”

Succesvolle mensen weten dit en nemen hun eigen plek in. Ze houden hun stuur vast.

Wij mensen functioneren allemaal met elkaar als een lichaam. De nieren zijn even belangrijk als de blaas en de longen. Zo zorgt ieder orgaan dat het lichaam prettig functioneert.
Als iedere ondernemer die nog dwaalt ervoor kiest om zijn unieke bestemming te ontdekken en zijn unieke Niche te kiezen dan zouden ondernemers complementair zijn aan elkaar en dan zou concurrentie niet bestaan.

Voor ieder talent is plek en voor iedere unieke niche is plek, je moet dan wel het proces aangaan om te ontdekken welke plek voor jou is bedoeld.

Zet jij nu de eerste stap?

Neem dan contact met mij op.

Deel dit artikel