Welkomstbrief

Beste ouder,

En toen kreeg jij een kind …….

Een kind dat mogelijk een beetje lijkt op zijn vader en een beetje op zijn moeder. Een kind dat vooral lijkt op zichzelf. Een kind met allerlei emoties en wensen en behoeften, eigenschappen en talenten en een eigen wijsheid en jij als ouder hebt geen handleiding ontvangen, waarmee jij weet hoe jij het beste kunt omgaan met jouw kind. En ineens krijg jij allerlei vragen. Wel honderd of duizend….

  • Moet ik mijn baby altijd oppakken als ’ie huilt?
  • Moet ik veel complimenten geven of juist niet?
  • Als ik hem te veel zijn zin geef, wordt hij dan lui?
  • Waarom gedraagt hij zich zo vervelend?
  • Is boos worden op hem erg of juist gezond?

Op sommige vragen vind jij zelf een oplossing en sommige vragen blijven liggen. Soms weet je zeker hoe je het beste kunt reageren op jouw kind. Jouw intuïtie helpt je graag en soms twijfel je enorm aan jezelf en voelt jouw reactie niet goed, maar waarom? Misschien, omdat jij op een manier bent opgevoed waar jij niet alles van wilt overnemen, misschien omdat jij kijkt naar hoe anderen het doen of je merkt dat wat jij doet niet werkt en je vraagt je af wat wel werkt.

Als moeder weet ik dat niets intenser is dan een kind opvoeden. Jij bent immers superbelangrijk voor jouw kind. Een kind is de eerste jaren geheel afhankelijk van zijn ouders. Dat maakt een kind kwetsbaar en jou als ouder ook kwetsbaar. Jouw invloed is groot en betekenisvol.

Ik heb 2 prachtige kinderen gekregen. Ik ben gaan onderzoeken wie ik wil zijn als moeder, ik heb mijn kennis vergroot door allerlei opleidingen te volgen, waardoor ik mij geheel kon verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en hoe ik hen kan begeleiden tot evenwichtige en gelukkige wereldburgers. Negatieve overtuigingen en patronen diende ik te ontdekken en los te laten. Ik heb mijzelf hierin geoefend en ik doe dit elke dag weer. Ik wil levenslang leren en groeien Jij ook? Ik ontdekte allerlei kanten van mijzelf die ik niet eerder had gezien. Mijn ongeduld kwam sterk naar voren, mijn gevoel van liefde nam flink toe, mijn onzekerheid schuurde af en toe en mijn moed groeide. De zorg voor een kind raakte alles in mij aan en zette soms mijn gevoelsleven op zijn kop.Dit alles is zo leerzaam en wenselijk voor mijn groeiproces als mens.

Ik ben als professional met kinderen gaan werken en heb als docent lesgegeven aan aankomende professionals in de kinderopvang en geef nu al meer dan 11 jaar persoonlijke begeleiding en trainingen aan ouders die net als ik willen groeien, omdat kinderen grootbrengen een leerzame en waardevolle levenstaak is.

Mijn wens is, dat ieder kind de meest liefdevolle ouders heeft die ze zich maar kan voorstellen. Iemand die oprecht en authentiek is. Iemand die wil nadenken over zijn eigen gedrag en wil leren als ouder. Een ouder die zich afvraagt: wie is mijn kind? Waarbij een kind gewaardeerd wordt om wie hij/zij werkelijk is en de ruimte krijgt om ervaringen op te doen en mag leren. Dit is wat ieder kind nodig heeft. Ik wens dat jij als moeder of vader je vrij voelt om te onderzoeken hoe jij het meest gelukkig kunt zijn met jouw kind(eren) in jouw gezin.

Tot slot:

Wat een kind niet nodig heeft is een perfecte ouder, eentje die overal een goed antwoord op heeft en altijd geduldig is, eentje die geld heeft als water of de meest fantastische functie. Eentje die hard werkt en er altijd mooi uitziet. Het is eigenlijk heel simpel. Een kind wil jou leren kennen als ouder, jouw echtheid, jouw kwetsbaarheid, jouw eerlijkheid, jouw meest echte zelf. Aan jou of jij hierin een stap wil zetten.

Weet dat verandering en groei niet vanzelf ontstaan. Hier is aandacht en inzet voor nodig en vooral jouw bereidheid tot leren. Als jij de stap zet dan zal dit een positieve invloed hebben op de relatie met jouw kind. Jouw nieuwe en frisse inzichten bevrijden jou en jouw kind van allerlei negatieve patronen. Het ruimt op, het laat je anders naar jouw kind en situaties kijken. Je krijgt antwoorden op vragen en je ontdekt oplossingen voor jouw issues. Je wordt er van binnen rijker en vreugdevoller van en dit maakt jou een liefdevolle en gelukkige ouder.

Wat heb jij nodig om een stap te maken?

  • Een persoonlijke afspraak?
  • Een dag workshop: talentvol opvoeden?
  • Een 2-daagse workshop, het talentvolle (innerlijk) kind?
  • Een onlinetraining om in je eigen tempo te kunnen leren en ervaren?

Graag kom ik met jou in contact.

Jij bent van harte welkom.

Fijne groet voor jou en je gezin,

Marion van Diemen